No-nonsense makelaar Johan Smedema zit op 20 oktober 2016 vijftig jaar in het vak. De oprichter van Smedema Makelaars en Taxateurs in het Limburgse Gennep is nog steeds nauw betrokken bij het bedrijf.

Jeugdkamp Boemerang › Secretaris

2000 - 2006

Secretaris Jeugdkamp Boemerang;
kijk die lachende gezichten

Smedema Makelaars & Taxateurs is in 2000 overgegaan naar zoon Herbert, maar stil zitten is niets voor Johan Smedema. Hij blijft dan ook betrokken bij de zaak als taxateur en adviseur. Daarnaast zet hij zich in voor regionale goede doelen; dit doet hij vanuit Rotaryclub Cuijk. “Een echt verenigingsmens ben ik nooit geweest; daar was ik ten tijde van de zaak ook veel te druk voor.”

“Ik vind het belangrijk om me in te zetten voor de mensen in mijn omgeving”, aldus Smedema, die geen moment twijfelt als hij wordt gevraagd voor de rol van secretaris bij Stichting Jeugdkamp Boemerang. Deze club is in 1998 opgericht door Rotaryclub Cuijk, zodat kinderen waar het thuis even niet mee zit ook van een onbezorgde vakantie kunnen genieten.

Smedema vertelt: “Tijdens de zomervakantie biedt Jeugdkamp Boemerang kinderen ‘die tussen de wal en het schip terecht komen’ de gelegenheid er even tussen uit te gaan. Boemerang springt in de bres als een vakantie er even niet in zit. Dat kan bijvoorbeeld komen, omdat de ouders in scheiding liggen of doordat er simpelweg geen financiële middelen zijn door het verlies van een baan. Maar ook bij ziekte of overlijden van één van de ouders zorgen we voor een fijne vakantieweek. Jaarlijks gaan er zo’n dertig tot vijfendertig kinderen met ons mee op reis.”

De kosten van deze reis worden volledig gedragen door Stichting Jeugdkamp Boemerang. “Dan heb je het niet alleen over het verblijf, maar ook over het vervoer – de kinderen worden vaak thuis opgehaald – eten, drinken, reisverzekering en al wat verder nodig is. We zorgen voor een leuk en gevarieerd programma, waardoor de kinderen even aan de hectiek van thuis kunnen ontsnappen en zo echt kunnen genieten. Als je die lachende gezicht ziet, geeft dat zo’n goed gevoel.”

Bezoek voor meer informatie of giften de website: www.jeugdkamp-boemerang.nl